VODA VNÍMÁ NAŠE MYŠLENKY

05.11.2009 07:47

11.12.2003 - exkluzivně ze zahr. zdrojů - Posvátná voda

Voda zaznamenává naše myšlenky!

Myšlenky a pocity ovlivňují přímo strukturu hmoty - toto dovozuje Japonec Masaru Emoto ze svých dosavadních výzkumů.  Pozoroval, že voda přijímá a zobrazuje všechny informace prostřednictvím energie (hado) z  okolního prostředí.  Věda potvrzuje totéž, co předkládají tisícileté duchovní tradice: jsme  sami zodpovědni za ráj či peklo, ve kterém žijeme.

Výzkumy dr. Masaru Emota byly  provázeny definováním koncepce energie „hado“, výraz, který je celkem málo frekventován, ovšem v konverzaci  mnohých Japonců je používán. Výraz hado“ sestává ze dvou ideogramů, „ha“ a „do“, které znamenají vlastně vlhkost a pohyb. Následně, spojení  hado  představuje pohyblivý vibrační model látek na úrovni atomů, z nichž sestává hmota, je uváděn doslova jako  nejmenší možná jednotka energie. Hado je podle definice dr. Masaru Emota  asociovaná  energie  lidského vědomí. Při zkoumání této energie dospěl k závěru, že myšlení a pocity  ovlivňují a modelují  fyzickou realitu. Byl inspirován výsledky práce amerického vědce, jemuž se podařilo, za pomoci použití přístroje pracujícího na principu  magnetické rezonance dodat vodě příznivé, čisté informace. Dr. Masaru Emoto pokračoval ve výzkumech v oblasti magnetické rezonance.  

Od roku 1994 započal studovat krystaly zmražené vody, které vyfotografoval. K fotografování používal mikroskop, umístěný v místnosti při –50°C. Dosažené výsledky představil v knize  Messages from Water (poselství vody), kde zřetelně představuje  efekty, způsobené  vodě  prostřednictvím lidského vědomí (různými typy energie hado).

Fotografie v článku jsou převzaty z této knihy a ukazují jasně, jak je ovlivněn způsob krystalizace  zmražené vody její kvalitou, různí se díky vystavení vody různým vnějším vlivům: hluku, slov, hudby, fotografie a zvláště motlitby. Tedy působením různých energií hado na destilovanou vodu, změn, vyvolaných proslovenou či psanou řečí, nebo hudbou použitou ke zkoušce.  Destilovaná voda, která byla ke zloušce použita,   měnila svou strukturu podle kvality a funkce přijaté energie.

Pozitivní formy energie hado, například tvořivá síla, vyzařující z umění a hudby vytvářely krystaly geometrické, hexagonální, harmonické a zpěvné. Zajímavé je, že ne všechny vzorky vody vykrystalizovaly.

Ty, které byly vystaveny negativní energii hado (ošklivá slova, fotografie známých osob, dopustivších se zla, např. Hitlera, hluk, heavy-metalova hudba) krystalizovaly do amorfních, podivných a disharmonických  forem. Tedy, ačkoli jsou  všechny vzorky vody jsou tvořeny týmž chemickým vzorcem H20, jejich molekulární struktura se povážlivě odlišuje, jak zřetelně  dokládají  pořízené fotografie.

Je třeba rozumět velmi důležitému poselství, které nám tímto voda přináší. Je jako zrcadlo, které nám stále nabízí  odraz vnějších podmínek. Pokud jí tedy nastavíme svůj obraz,  můžeme jej uzřít podivuhodně jasně, jako krystal. Víme, že lidský život  přímo závisí na vodě a její kvalitě, ať už v našem těle, nebo zevně. 

Ve své práci přináší doktor Emoto konkrétní argumenty, kterými dokládá názorně, že bioenergie lidské bytosti, energie myšlenek, přenesená do slov, síla ideí nebo i hudba, toto vše ovlivňuje molekulární strukturu vody. Té vody, kterou je ze 70 % vytvářeno tělo dospělého člověka, a která ve stejném procentu obklopuje naši planetu.  Voda je základní esencí života na planetě Zemi, její kvalita a celistvost jsou životně důležité pro všechny formy života.

Dr. Emoto představuje mnohé fascinující rozdíly ve struktuře krystalů vody, které se projevily při pokusech v  různém prostředí za daných podmínek.  Například horská voda a voda z pramenů tvoří při krystalizaci překrásné geometrické tvary.  Naproti tomu voda obsahující toxiny, voda zamořená, či voda z v průmyslových přelidněných oblastí a také voda stojatá, vystavená dlouhodobému znečištění, krystalizovala do tvarů nepravidelných, ošklivých a disharmonických.

Za další předmět výzkumu si doktor Emoto zvolil meloterapii, sledoval vliv hudebních efektů na strukturu krystalů, které se vytvoří při zmrazení vody. Vložil na několik hodin destilovanou vodu do dvou uzavřených boxů a fotografoval krystaly tvořící se v průběhu mrznutí vody. Poté, co zaznamenal způsoby, kterými voda reagovala na různé podmínky prostředí, na hluk a různé typy hudby či zpěvu, zaměřila skupina dr. Emota výzkum na nalezení mechanismu, kterým myšlenky a slova ovlivňují tvorbu krystalů čisté, destilované vody. Použili listy papíru, na nichž byla napsána různá slova, vložili do boxů se vzorky vody a ponechali je přes noc. K tomuto pokusu byla použita jména některých význačných osobností, které měly obzvláštní vliv na historii lidstva. Fotografie  vzorků vody, pořízené během procesu mrznutí , které byly vystaveny těmto vlivům, ukazovaly neuvěřitelné odpovědi, které  podávala - voda. Ukázala se být živou a inteligentní entitou, kam byly vyzářeny a zapsány emoce a myšlenky zaznamenané v nehmotném těle člověka.

Neobyčejné objevy dr. Masaru Emoto představují hodnotný nástroj a nezvratný důkaz, že je v našich rukou a možnostech transformovat k lepšímu sebe, i svět ve kterém žijeme.Nyní máme důkaz a vysvětlení faktu, že voda může napravit život planety, prostřednictvím myšlenek, které zvolíme a vložíme  do naší mysli. Je na nás, jakým způsobem  tyto myšlenky použijeme.

z rumunského článku Apa ne înregistrează gândurile dr Masaru Emoto přeložila Claudie

Zpět