PROČ JE NUTNÉ VODU PRO PITÍ OPTIMALIZOVAT?

09.11.2009 15:24

Pojďme se nad touto otázkou společně zamyslet, abychom nedělali něco, co třeba vůbec není potřeba . . . Sice se hodně o hojném a kvalitním pitném režimu mluví a píše, i na tomto webu je toho napsáno mnoho, ale málo lidí o této problematice skutečně něco ví a ještě menší počet o tom umí logicky a srozumitelně hovořit, nebo detaily vysvětlit. Pokusím se Vám přiblížit tuto problematiku pohledem, který možná ještě neznáte.

V zásadě existují dva názory. Ten první hlásá, že pijeme málo a MUSÍME stůj co stůj pít mnohem víc a ten druhý zase říká, že to je velice individuální a v podstatě více se napít je zdraví neprospěšné až nebezpečné. A teď se v tom milý čtenáři vyznej! Byť se to zdá protichůdné, pravdu mají oba směry. Jen se nemají na čem názorově sjednotit! Nevím, kam patříte Vy, jaký názor zastáváte, ale než jej začnete sami v sobě obhajovat, zkusme se společně projít cestou několika poznání a faktů.

Pít musíme. Kolik a jak často pít, to si řídí tělo samo naprosto nezávisle na naší mysli stejně, jako rychlost dýchání, či mrkání okem. Asi se shodneme i na tom, že abychom vůbec byli a žili, potřebujeme energii. Biochemie a tedy výroba energie je do značné míry závislá na kvalitě vody, kterou máme v našem těle. Voda tvoří cca 2/3 našeho těla, takže dospělý 75 kilogramový člověk je složen z 50 kg - litrů vody a jen 25 kg tkání a dalšího "materiálu", který je utvořen z přibližně 80 biliónů buněk. Z tohoto pohledu by se slušelo spíše říkat „tělo ve vodě, než voda v těle . . .“ Jenže tato voda není konstanta, vodu ztrácíme (stolice, močení, pocení, slzení, odpar při dýchání a mluvení a jinak) a tak si ji musíme "dolévat" pitným režimem a jídlem, ze kterého umí náš organismus vodu také získávat. Z housek je to horší, ale zelenina, polévky, ovoce a pod. jsou dobrým zdrojem šťáv, potažmo vody. Jen připomenu, že pro efektivní výrobu energie v našich buňkách je zapotřebí optimální biochemické prostředí a to je závislé na správném "tvaru" vody, která toto prostředí většinově tvoří.

Co je myšleno pojmem „správný tvar“ vody? Tvar, podoba, nebo chcete-li obraz vody je tvořen chemickým složením, fyzikální strukturou a energetickým a informačním potenciálem. Většinou ani jeden z uvedených parametrů není u vody, kterou dnes konzumujeme v pořádku! Všechny uvedené parametry současně v pořádku nemá de facto žádná, běžně lidem dostupná voda. Je úplně jedno, zda se bavíme o vodě studniční, vodovodní, balené v PET lahvích, nebo vodě kojenecké. Voda "bydlí" v přírodě a ta je člověkem poškozena natolik, že se voda nemůže sama "opravit", dát do standardních limitů (viz výzkum agentury EPA, který potvrdil v současných zdrojích pitné vody až 45 tisíc toxických příměsí, zejména syntetických). Z části si tělo samo umí poradit s tím, že nedostává vodu ve standardizovaném tvaru. Spotřebovává však na to veliké množství energie, která mu pak chybí na "samoléčbu", na kompenzace vůči okolí, na regeneraci, nebo na sport či práci.

Výsledkem je, že lidé jsou neurotičtí, podráždění, unavení, neproduktivní, zestárlí a nemocní. O tom pojednává i výzkum, který byl proveden v USA na vzorku několika desítek tisíc lidí. Z výzkumu vyplynulo, že dnešní 34-letí lidé vyrábí ve svých buňkách jen 40% možné energie, což znamená, že nedosahují ani poloviny možného výkonu! Dále se mimo jiné zjistilo, že buňky těchto lidí byly předčasně zestárlé a vykazovaly "opotřebení" odpovídající 60-ti až 70-ti letům života! Pokud budete souhlasit, připomenu, že globální problém lidstva - civilizační choroby pramení a má přímou souvislost s energetickým deficitem každého z nás. Ve světle uvedeného si představte, že se napijete a vaše tělo musí vynaložit mnoho energie na "opracování" přijmuté tekutiny do tvaru, který umí zpracovat. Bude si Váš organismus žádat víc a víc pití, protože mu to dělá dobře na zažívání, na promazávání pohybového aparátu, na detoxikaci toxínů a odpadů, na krvetvorbu, na budování imunity, na regeneraci a obnovu buněk a spoustu dalších nezbytných úkonů?

NE, NEBUDE! Tělo si stejně jako počítač ve vašem autě umí nastavit tzv. nouzový režim na dojetí. V současnosti většina lidí "dojíždí" na nouzový režim! Tělo vám říká: "napij se ať nezemřeš žízní, ale nepij moc, ať mne nezabiješ"! Jsme vlastně v takové smyčce, kdy máme energetický deficit, ale neefektivně a málo energie vyrábíme z nekvalitní stravy, které navíc jíme zbytečně moc. Abychom toho byli schopni musíme pít, ale pití nás extrémně vyčerpává . . .

Prosím, to není návrh na hladovku a abstinenci pití, mám lepší nápad! Pojďme to naše tělo naplnit vodou, která mu nebude "krást" energii, ale která mu energii dodá! To je pákový efekt! Možná se divíte, jak by mohla voda dodat TĚLU energii. Vyjděme z článku VODA JAK JI NEZNÁME , kde je popsán zajímavý pokus, zkratkovitě se ho dotknu a přiblížím vám na něm tuto tezi. Vzorek 10-ti dobrovolníků byl zvážen a potom každý účastník pokusu vypil 1 litr mléka. Po 10 minutách (nikdo nebyl na toaletě) od vypití proběhlo další vážení. Váha se zvedla u každého cca o 1 kg. To je logické, řeknete si. Vždyť litr mléka váží přibližně kilogram. Druhý pokus byl velmi podobný, jen se pila voda. Asi tušíte pointu,  . . . . po vypití litru vody se váha respondentů zvýšila maximálně o 40 dkg! Kam se podělo víc než 50% váhy vody? Přeměnila se na energii! V závěru článku je ještě zmínka o tom, že pokud naleznete na poušti dehydrovaného člověka, vodou ho zachráníte, neboť on si z ní okamžitě vyrobí energii a „odejde po svých“, kdežto Coca Colou ho zabijete, neboť veškerou poslední energií se snažil z toho roztoku získat vodu . . . 

Nabízí se příměr, že „není všechno zlato co se třpytí“ stejně jako „není všechno vhodné pití co teče“. Narážím na jakousi hranici, kdy pití slouží a kdy vyčerpává. Je oslazená minerálka to, z čeho si tělo bez předchozí loupeže energie vyrobí energii? Je Jupík, nebo Ice tea a podobné chemické sloučeniny pro děti energetickým potenciálem nebo nebezpečím? A je voda v poškozeném tvaru (neodpovídající chemické složení, fyzikální struktura, energetický a informační potenciál) zátěží a nebo přínosem pro organismus? Optimalizace vody pro konzumaci spočívá v tom, že se vodě „opraví“ vše, co by muselo tělo energeticky „zafinancovat“ ze svých zdrojů. Voda se stane vodou, jak má být, takovou, jaká kdysi bývala, než ji člověk začal zneužívat mimo přírodní procesy a prostředí! K takové optimalizaci slouží přístroj AQUAoptimal. O co opírám toto tvrzení? Kromě technických parametrů je ještě jeden měřitelný údaj. Jakmile máte k dispozici přístrojem optimalizovanou vodu, začnete o 50 až 100% víc pít. Zvláštní je, že je úplně jedno, kolik Vám je let. Tento postřeh platí na děti i dospělé, na seniory, funguje spolehlivě u domácích mazlíčků!

Pokud jsme se měli dobrat nějakého poznání, tak asi to zásadní je nepovažovat vodu, která nemá správný „tvar“, nebo je použita jako součást nějakého roztoku (slazené vody, limonády, pivo, víno apod.) za vypitou vodu v rámci zdravého pitného režimu! A O ZDRAVÉM PITÍ JE PŘECI CELÝ NÁŠ ŽIVOT! ZÁVISÍ NA NĚM JAK KVALITA, TAK I SAMOTNÁ JEHO DÉLKA!

Zpět