Toxikace organismu

26.07.2009 10:12

 

Usazené škodliviny a toxikace organizmu

Stádia toxikace

 

V roce 1955 německý lékař G. G. Rekeveg zformuloval teorii homotoxikologie nebo znečištění člověka. Hlavní teze této teorie spočívá v tom, že nemoci jsou projevem obranných sil organizmu řízených imunním systémem proti vnějších i vnitřních toxinů.

Stadia toxikace G. G. Rekeveg definoval takto:

1. Stadium vyloučení – Fyziologické vyloučení všech druhů škodlivin z tkání v průběhu výměny látek.

2. Stadium reakce, nebo odpovědi na hromadění škodlivin – patologicky zesílené vyloučení všech druhů škodlivin z tkání. Při tom jsou možné teploty, rýma, kašel, pocení, průjem, výtok hnisu, bolesti aj., a také reakce při vyloučení i přetvoření toxických jedů na netoxické přes zánět.

3. Stadium hromadění a přerozdělování velkého množství škodlivin – lehké hromadění škodlivin v podobě obezity 1. stupně, nebo naopak zhubnutí 1. stupně s vytvářením nových míst hromadění: lipomů, fibromů, ateromů, polypů, hemoroidy a t. d.

Na těchto tří stadiích se organizmus ještě nějak vyrovnává se znečištěním periodickými vyvrženími toxinů, zhoršeními. Nekoná-li se očištění organizmu, proces hromadění toxinů přechází do dalších stadií, které se charakterizují pronikáním toxinů dovnitř buňky, jejím ruinováním. A poté při nahromadění toxinů se rozpadají vnitrobuněčné struktury, takové jako fermenty a geny. Na těchto stadiích se aktivněji projevují dědičná onemocnění a náchylnost k nim. První tři stadia lze definovat jako tkáňovou zatoxikovanost a další – jako buňkovou.

4. Stadium nasycení se projevuje subjektivními symptomy. Objektivních symptomů je málo, a proto se vystavují obecné diagnózy: vegetocévní dystonie, migrény, ranní klimakterium, porucha látkové výměny, osteochondrom páteře, „syndrom únavy“, a někdy takové nemocné zařazují i k „simulantům“. Proto také toto stadium má ještě název „mlčící“ nebo „němé“.

5. Stadium degenerace, ruinování. V tomto stadiu objektivní projevy také jsou slabé, ale objevují se pozitivní výsledky laboratorních vyšetření. Na této etapě vznikají sekundární poruchy: atrofická rinitida, parezy, atrofie zrakového nervu, pyrózy a jiné.

6. Stadium zhoubné. V tomto stadiu vznikají onkologická onemocnění a veškeré toxiny působí v komplexu.

Ve 4.-5. stadiu organizmus už ve velké míře je podroben jedovatému působení toxinů, pokouší se jak možno déle a nejoptimálnějším způsobem udržet život, při čemž toxiny se odstraňují, ku příkladu, společně s hnisem přes píštěle nebo výměnná onemocnění.

„Kdyby lidské tělo se stalo průhledným a člověk se podíval sobě dovnitř, hned by pochopil příčinu svého nezdraví“, – píše G. P. Malachov ve své knize „Očištění organizmu“.“ Tak by někdo z nás mohl uvidět uvnitř svých tlustých střev do 10 kg zapečeného, přichyceného k stěnkám výkalu nebo 1-2 litry slizu podobného hnědým řasám, v němž se hemží hlísti. Přímo na stěnkách střev – podivné výrůstky podobné medúzám nebo houbám. Tak vypadají polypy. Ve své bříšní dutině, zvláště dole v bříše by mohl uvidět nahromadění sklovitého hlenu. Obzvláště by ohromil pohled na vlastní játra našpíkované kamínky nejrůznější barvy, zašpiněné mazutovou hmotou. U mnohých by ledviny byly zaprášeny pískem, a u někoho zaplněny kameny. Plíce jsou zaplněny hlenem, a nosní dutiny u ledas koho jsou naplněny 1-3 sklenicemi hnisu. Lidé ve věku nad 30 let s údivem by objevili, že kolem 1/3 buněk jejich organizmu jsou staré a neplní svou funkci. Část z nich už odumřela a svým rozkladem otravují organizmus. Kromě toho by spatřili špinavou krev, usazeniny v šlachách, vazech a mnoho jiného, co by je překvapilo“. Zvažte: můžete-li mít naději na pevné zdraví a dlouholetí, máte-li v organizmu tolik „dobra“?! A vždyť většina lidí středního a tím spíše staršího věku mají mnoho z vyjmenovaného.

Dále G. P. Malachov pokračuje: „Kdyby člověk uviděl všechno tohle ve vlastním organizmu, hned by pochopil, že srdce mu bolí kvůli otrávené krvi, špatné zažívání má kvůli špinavým játrům, ztrátu zraku a sluchu – kvůli nahromaděnému v hlavě hnisu, kýlu a pohlavní slabost – kvůli nahromaděnému dole v břiše slizu, a alergii – kvůli nadbytku toxinů v buňkách.

Jakéž to metodiky očištění organizmu jsou známé širokému kruhu lidí? A jak by se mohl jednodušeji a efektivněji vyřešit problém už teď? Je-li kvůli tomu nezbytné vzdalovat se od okolního světa?

Existuje nekonečné množství případů, kdy lidé měsíce nebo roky se léčí, užívají hrstě tablet, ale žádný ozdravný efekt se nedostavuje. Avšak provedou-li gramotně očišťující proceduru, mnozí z nich se úplně uzdravují a cítí se tak, jako kdyby se nanovo narodili.

Detoxikace organismu se nejlépe provádí kvalitní vodou, jejíž parametry jsou optimální pro účinkování v organismu! Kvalitní a hojný pitný režim je nutný!

Zpět